سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکس در راه اسلام، برادری تازه را به دوستی بگیرد، خداوند در بهشت، برایش بُرجی از گوهر می سازد . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
پـــــــــــیچک
درباره



پـــــــــــیچک


محسن
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها

توصیه به اعراب درباره نیروهای خارجی

عکس: خبرگزاری فارس، محمد حسن‌زاده


مهمانپرست موضع رسمی تهران درباره مانور نظامی 6 کشورعرب در خلیج فارس را اعلام کرد
توصیه به اعراب درباره نیروهای خارجی
 سخنگوی وزارت خارجه: کشورهای منطقه زمینه ساز حضور نیروهای نظامی خارجی در منطقه نباشند
دنیای‌اقتصاد- مجید اعزازی: مانور نظامی برخی کشورهای عربی در خلیج فارس، استقرار هواپیماهای اف22 آمریکا در امارات، ادعای امارات درباره جزایرسه گانه ایرانی، ادعای عربستان درباره دست داشتن ایران در طراحی ترور سفیر این کشور در مصر، مذاکرات جداگانه ایران با آژانس و گروه 1+5 و گزارش حقوق بشری وزارت خارجه انگلیس محور سوالات دیروز خبرنگاران از رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری وی بود.
مهمانپرست در واکنش به مانور نظامی اعضای شورای همکاری خلیج فارس (عربستان، کویت، امارات، قطر، عمان و بحرین) که از روز یکشنبه هفته جاری در خلیج‌فارس آغاز شده است، گفت: اگر کشورهای منطقه به صورت بومی توانایی تامین امنیت منطقه را با همکاری کلیه کشورهای منطقه داشته باشند، این امر می‌تواند مفید باشد. البته تا الان اقدامی که نشانگر تامین امنیت توسط کشورهای منطقه به صورت بومی باشد، در شکل قابل انتظارش مشاهده نمی‌شود.
وی افزود: هر نوع وابستگی به کشورهای فرامنطقه‌ای چه از نظر نیرو، امکانات و چه تجهیزات مغایر با تامین امنیت منطقه خواهد بود و دخالت نیروهای خارجی می‌تواند امنیت منطقه استراتژیک خلیج‌‌فارس را مورد تهدید قرار ‌دهد. وی تصریح کرد: آنچه ما به دنبالش هستیم تامین امنیت منطقه با همکاری کشورهای منطقه بدون دخالت نیروهای خارجی و هدایت این نیروها به منطقه‌ای بیرون از خلیج‌فارس خواهد بود.
توصیه نظامی به کشورهای منطقه
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی دیگر درباره استقرار چند فروند هواپیمای اف 22 آمریکا در امارات برای مواجهه احتمالی با ایران گفت: کشورهای منطقه برای تامین امنیت خود باید به همکاری‌های جمعی برای تامین امنیت به صورت بومی رو بیاورند و توسل به کشورهای خارجی یا تجهیزات آنها نه تنها تامین کننده امنیت نخواهد بود، بلکه امنیت منطقه ما را به خطر می‌اندازند. وی تصریح کرد: اگر این کشورها در منطقه واقعا به فکر اقتدار دفاعی خود هستند به آنها توصیه می‌کنیم جهت گیری تجهیزات نظامی‌شان را به سمت رژیم صهیونیستی هدایت کنند، زیرا ظاهرا قرار بود کشورها با تجاوزات رژیم صهیونیستی مقابله داشته باشند.
مهمانپرست گفت: ما به هیچ وجه با حضور نیروهای خارجی در منطقه موافق نیستیم و حضور آنها را مخل امنیت منطقه می‌دانیم و توصیه می‌کنیم کشورهای منطقه زمینه ساز حضور نیروهای نظامی خارجی در منطقه نباشند.
ادعاهای واهی مقامات اماراتی
وی در واکنش به ادعاهای واهی مقامات اماراتی درباره جزایر سه‌گانه ایرانی نیز گفت: همانطور که بارها مسوولان اعلام کردند، جزایر سه‌گانه متعلق به کشورمان است و در تاریخ طولانی کشور ما همیشه جزو لاینفک کشور بوده و خواهد بود.
مهما‌نپرست افزود: در خصوص تلاش اشتباهی که از سوی برخی از دوستان ما در کشورهای عربی منطقه به تحریک برخی از کشورهای قدرتمند فرامنطقه‌ای برای تغییر نام خلیج‌فارس و به کار بردن نام جعلی برای این منطقه صورت می‌گیرد، همواره یادآوری کردیم که در توطئه‌ای که قدرت‌های بزرگ برای از دست دادن منافعشان در منطقه طراحی می‌کنند بازی نکنند و به حقایق تاریخی تسلیم شوند.
وی افزود: بارها گفته‌ایم بحث جزایر سه‌گانه بحثی مربوط به حاکمیت ملی کشور ما است و سفر رییس‌‌جمهور به جزیره ابوموسی در چارچوب اعمال حاکمیت ملی و در قالب سفر استانی صورت گرفته است و به هیچ‌ وجه اظهارات متفرقه و نسنجیده افراد دیگر از سایر کشورها در مورد جزایر سه‌گانه را نخواهیم پذیرفت.
وی تصریح کرد: این جزو مسائل داخلی کشور ما محسوب می‌شود و در آینده نیز برنامه‌هایی که خواهیم داشت در چارچوب مسائل داخلی کشور ما خواهد بود.
مهمانپرست ادامه داد: اصرار بیش از حد بر مسائل غلط و اشتباه موجب تحریک عواطف ملت ما می‌شود و اگر در این زمینه عبارات نسنجیده یا گستاخی از طرف برخی افراد مشاهده شود، کنترل عواطف ملت ما کار سختی خواهد بود.
وی افزود: توصیه می‌کنیم برخی کشورهای منطقه از ادعاهای نسنجیده خودداری کنند، چراکه ممکن است نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایندگان ملت بر اثر ادامه این گستاخی‌ها، تصمیماتی درباره همکاری با برخی کشورهای منطقه داشته باشند.
رد ادعای تکراری عربستان
وی در پاسخ به سوالی درباره ادعای مقامات عربستان مبنی بر دست داشتن ایران در طراحی ترور سفیر این کشور در مصر اظهار کرد: پیگیری و طراحی چنین مسائلی را که فقط می‌تواند به اختلاف بین جهان اسلام دامن زند، تنها به نفع رژیم صهیونیستی و در منطقه طراحی شده آنها برای بازی جدید سیاسی تلقی می‌کنیم.
وی تصریح کرد: این مساله صحت ندارد. توصیه می‌کنیم مقامات کشورهای منطقه با هوشیاری به فکر تامین منافع ملی خود و منافع جهان اسلام باشند.
دیروز خبرگزاری های داخلی خبر دادند که همزمان با درخواست مردم مصر برای اخراج سفیر عربستان، مشاور حقوقی سفارت این کشور در ادعایی جدید علیه ایران مدعی شد که یک تیم سه نفره در مصر بازداشت شده که قصد آنان ترور سفیر سعودی در قاهره بوده است.
بر اساس این گزارش،عربستان در ادعایی جدید ایران را متهم کرد که قصد داشته است سفیر آن را این بار در قاهره پایتخت مصر ترور کند. پاییز سال گذشته عربستان ادعای مشابهی را مبنی بر دست داشتن ایران در طراحی ترور این کشور در آمریکا مطرح کرده بود.
اعراب با وضعیت جدید خاورمیانه همراه شوند
در بخشی دیگر از این کنفرانس مطبوعاتی، خبرنگاری با اشاره به اخبار مطرح شده مبنی بر تلاش عربستان برای ایجاد اتحادیه‌ای از کشورهای عرب خلیج فارس در مقابل نگرانی از ایران، از مهمانپرست پرسید: آیا شورای همکاری خلیج‌فارس کارآیی خود را از دست داده که عربستان به دنبال ایجاد چنین اتحادیه‌ای است؟ مهمانپرست چنین پاسخ داد: با وقوع بیداری اسلامی در منطقه و حرکت مردم در کشورهای مختلف و روی کار آمدن دولت‌های مردمی، شاهد خاورمیانه جدیدی خواهیم بود.
مهمانپرست افزود: بهترین راه این است که کشورها با وضعیت جدید خاورمیانه خود را همراه کنند و این واقعیت را بپذیرند که مردم در منطقه بیدار شده‌اند و به دنبال اندیشه‌های اسلامی و استقلال کشورهایشان هستند، از تسیلم بودن در برابر سیاست ‌های آمریکا، برخی از متحدان آمریکا و هم‌پیمانی با رژیم صهیونیستی بیزارند. به گفته مهمانپرست اگر کشورها به دنبال اقتدار خود هستند این اقتدار از راه متوسل شدن به قدرت‌های خارجی و بازی‌های سیاسی به دست نخواهد آمد.
وی ادامه داد: اقتدار واقعی کشورها از طریق برخورداری از حمایت اکثریت مردم در کشورشان ایجاد خواهد شد. بهتر است به جای بحث‌های جدید سیاسی که هیچ کدام به وقوع نخواهد پیوست، به فکر برآورده کردن خواسته‌های ملت و خودداری از سیاست‌های اشتباه، دخالت در امور سایر کشورها و سرکوب مردم در شرایطی که خواسته‌های خود را مسالمت‌آمیز بیان می‌کنند، باشند.
تاثیر مذاکرات وین بر مذاکرات بغداد
مهمانپرست درباره اهمیت مذاکرات ایران و آژانس قبل از نشست ایران و 1+5 در بغداد نیز اظهارکرد: این نشست سوم خرداد در بغداد برگزار می‌شود و چارچوبی را که در استانبول درباره آن به توافق رسیدند برای ادامه گفت‌وگوها در نظر خواهند گرفت.
وی یادآور شد: البته نشست نمایندگان ما و نمایندگان آژانس در وین 25 اردیبهشت‌ماه در چارچوب همکاری‌های دوجانبه برای بهره‌مند شدن از حقوق کشورمان در راستای فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و احتمالا رفع ابهامات و سوءتفاهماتی که ممکن است برای آژانس در این زمینه وجود داشته باشد، می‌تواند همکاری‌های ما را به سمت همکاری بهتر و کامل‌تر هدایت کند و حتما در فضای مذاکرات ما با 1+5 تاثیر خواهد داشت.
تا سوم خرداد صبر کنیم
احتمال موافقت آمریکا با انجام غنی‌سازی 5 درصد توسط ایران سوال دیگری بود که مهمانپرست چنین پاسخ گفت: برای اینکه در رابطه با محتوای مذاکرات نظرات کشورهای 1+5 و نمایندگان کشورمان را بشنویم، باید تا سوم خرداد صبر کنیم و آن زمان نظرات دقیق را خواهیم شنید.
وی تصریح کرد: غنی سازی 5 درصد چیزی نیست که از قبل به عنوان موضوع جدید مطرح شود. ایران دارای فناوری هسته‌ای به صورت بومی برای اهداف صلح‌آمیز است. اگر مبنا معاهده ان.پی.تی باشد، در این معاهده مشخص است که غنی‌سازی اورانیوم تا چند درصد جنبه صلح‌آمیز دارد. این جزو حقوق مسلم ماست و فکر نمی‌کنم چیزی باشد که رسانه‌‌ها یا برخی از افراد به طور غیرمستقیم طرح کنند. برای اینکه به چه تفاهمی در زمینه همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای برسیم باید صبر کنیم که نظرات مسوولان هر دو طرف را بشنویم.
مهمانپرست همچنین گفت: تنها مقام مسوولی که می‌تواند در مورد مذاکرات با کشورهای 1+5 و چارچوب‌های آن اظهار نظر کند، تیم مذاکره کننده ایران آقای جلیلی و همکارانش هستند.
توصیه به وزیر خارجه انگلیس
مهمانپرست در بخشی از نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره گزارش سالانه وزارت خارجه انگلیس از وضعیت حقوق بشر در ایران و سایر کشورها گفت: متاسفانه مقامات انگلیس به بهانه وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف، در امور داخلی این کشورها مداخله می‌کنند. به آنها توصیه می‌کنیم دست از مداخله در امور داخلی سایر کشورها بردارند.
مهمانپرست ادامه داد: آقای هیگ و وزارت خارجه انگلیس باید به جای مداخله در امور داخلی سایر کشورها به بهانه حقوق بشر به وضعیت حقوق بشر در داخل‌ کشورشان بپردازند.
به گفته وی سرکوب اعتراض دانشجویان در سال گذشته در منطقه تاتنهام در شمال لندن، برخورد خشن با تظاهرات‌کنندگان و برخوردهای خشونت‌آمیز با جنبش ضد سرمایه‌داری در لندن، گواه این است که وضعیت انگلیس در زمینه حقوق بشر بسیار اسف‌انگیز است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه مقامات انگلیسی باید به وضعیت داخلی خود بپردازند، گفت: البته توصیه می‌کنیم نهادهای مختلف حقوق ‌بشری نسبت به تهیه گزارشی از آخرین وضعیت حقوق بشر در انگلیس اقدام کنند و با انتشار آن، این وضعیت را به اطلاع افکار عمومی دنیا برسانند.


کلمات کلیدی: دنیای سیاست


نوشته شده توسط محسن 91/2/13:: 8:42 صبح     |     () نظر